Eilen illalla vahvistettiin vaalitulos. Sain tarkastuslaskennassa jopa 31 ääntä lisää, ehkä vaalinumeroni 737 kahdesta seiskasta johtuen. En ole aiemmin saanut tällaista määrää, yhteensä 1130 ääntä. Olen edelleen häkeltynyt, yllättynyt ja kiitollinen näin suuresta luottamuksesta. Suuret kiitokset teille kaikille!

Tämän viikon olen kulkenut hymy korvissa. Neljä vuotta sitten oli toisin: yhden valtuustokauden jälkeen jäin kolmanneksi varavaltuutetuksi. Näin jälkeenpäin sekin oli hyvä kokemus. Sain varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajuuden, sen jälkeen siirryin kaupunginhallitukseen ja valtuustokauden aikana nousin varsinaiseksi valtuutetuksi. Politiikassa asioita ei voi suunnitella: hyvät ja ikävät asiat tapahtuvat usein arvaamattomasti.

Ilooni on sekoittunut myös surua ja pettymystä niiden ehdokkaiden ja valtuutettujen puolesta, joiden äänet eivät tällä kertaa riittäneet, mutta jotka olisivat toiminnallaan sen ehdottomasti ansainneet. Ulkopuolelle jäi monta tuntemaani ahkeraa, yhteistyökykyistä ja osaavaa valtuutettua eri ryhmistä. Äänestäjät eivät aina palkitse tehdystä työstä, käytetyistä tunneista, yhteistyökyvystä tai taidosta muotoilla ja saada tukea muutosesitykselle päätöksenteossa.

Tarkastuslaskennan jälkeen huomasin olevani ainoa varsinainen valtuutettu Maunulan, Pakilan, Paloheinän ja Torpparinmäen alueilta, mistä sain yli puolet äänistäni.  Teen kaikkeni tuodakseni myös kantakaupungin ulkopuolisten kaupunginosien näkökulmaa päätöksiin.

Vaalivalvojaisten jälkeen en ehtinyt turhaan lepäämään, kun maanantaina oli kaupunginhallitus, tiistaina tilaisuus tulevista luottamuspaikoista ja keskiviikkona uuden valtuustoryhmän ensimmäinen kokous. Tulevina viikkoina käydään luottamuspaikkaneuvottelut. Uusi valtuusto aloittaa 7.6. Siihen saakka jatkavat nykyinen kaupunginvaltuusto ja -hallitus sekä lautakunnat.

Pieni pääsiäisbreikki tekee varmasti hyvää aivoille ja perhe-elämälle. Pääsiäisen jälkeen olen viikon työmatkalla Somaliassa ja Keniassa. Vapun jälkeen selvinnevät myös tulevat luottamuspaikat ja vastuut.

Olen miettinyt, miten vaalien välillä saisi paremmin hyödynnnettyä sitä valtavaa osaamista, mikä kampanjan aikana tuli vastaan kaduilla, kampanjaryhmässä, erilaisissa paneeleissa ja olohuonetenteissä. Huomasin useamman valtuutetun, ainakin Leo Straniuksen ja Pia Pakarisen, keräävän ympärilleen kuntapolitiikan sparraus- ja vaikuttamisryhmiä. Tajusin, että se olisi vastaus myös omaan pohdintaani asioiden joukkoistamisesta.

Tervetuloa siis mukaan, jos haluat olla mukana tekemässä parempaa Helsinkiä! Sparrausryhmän on tarkoitus toimia lähinnä sähköisissä kanavissa, silloin tällöin tavaten. Tavoitteena on etsiä yhdessä hyviä ratkaisuja opetukseen, kasvatukseen, sosiaali- ja terveyspalveluihin, sisäilmakorjauksiin, viheralueiden suojeluun asuntorakentamisessa…. katso tarkemmin tavoitteistani tulevalle valtuustokaudelle. Ja toki toivon, että sparrausryhmän jäsenet tuovat omaa näkemystään, mitä Helsingissä pitäisi kehittää. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä!  sanna.vesikansa (at) iki.fi

Aurinkoista ja rentouttavaa pääsiäistä!