Tässä muutamia konkreettisia esimerkkejä saavutuksistani:

Ehdotuksestani sosiaalilautakunta laittoi huippukalliin Apotti-hankkeen uuteen valmisteluun. Olen ollut mukana erilaisissa tietojärjestelmähankkeissa ja työssäni THL:ssä rakennamme Lesothoon ensimmäistä kattavaa potilastietojärjestelmää.

Olin mukana ehdottamassa, että päiväkotien ns. hoitokerroin muuttui vihdoin tänä vuonna niin, ettei alle kolmivuotiaiden ryhmään voi enää ottaa uusia lapsia jonkun ylittäessä tuon ikärajan. Ryhmä pysyy pidempään pienenä eikä siellä ole niin suurta vaihtuvuutta. Pysyvyys on pienimmille olennaista.

Ehdotuksestamme sosiaalilautakunnassa vanhusten palveluasumisen käyttövara nostettiin 200 eurosta 250 euroon. (Vähintään sen on siis jäätävä asukkaan käyttöön.)

Ehdotuksestani valtuusto päätti (yhtä ääntä vaille yksimielisesti) selvittää Kruunuvuorenrannassa pientalotonttien (townhouse) ryhmärakentamista. Ryhmärakentamisesta minulla on omaa kokemusta Viikistä, josta voitimme aikoinaan ekologisen rakentamisen kilpailussa rivitalotontin. Opiskelukaupungissani Berliinissä ryhmärakentamisella on hillitty grynderien hinnankorotuksia.

Olen ollut kolmasti ryhmäni budjettineuvottelijana eli tunnen kaupungin koko talouden. Sosiaalilautakunnan jäsenyyden ohella olen ollut mm. kaupunginhallituksen varajäsen. Tällöin edustin kaupunginhallitusta rakennuslautakunnassa ja ruotsinkielisessä työväenopistossa Arbiksessa.

En pelkää avata suutani ja olen pitänyt valtuustossa neljän vuoden aikana lukuisia puheenvuoroja. Ne voi katsoa helsinkikanavalta. Myös sosiaalilautakunnassa olen ollut aktiivinen jäsen. Minua ei ole valittu sinne nyökkäämään kritiikittömästi virkamiesten päätöksille, vaan edustamaan helsinkiläisiä.

Olen valtuutettuna ajanut minulle tärkeitä tavoitteita:

  • pienempiä päiväkoti- ja opetusryhmiä
  • vanhus- ja terveyspalveluissa hyvää hoitoa tuloista riippumatta
  • joukkoliikenteessä parannusta poikittaisiin yhteyksiin
  • eläviä esikaupunkeja: lähipalveluita kohtuuetäisyydelle kaikkialla

Aloitteitani kaupunginvaltuustossa on listattu täällä.