Historiallista ja hienoa – Helsingistä tuli juuri Suomen ensimmäinen kaupunki, jossa terapiatakuu etenee!

Helsingin valtuusto päätti Vihreiden ryhmäaloitteen myötä:
  • laatia suunnitelman terapiatakuun toteuttamiseksi ja tavoitella terapiatakuun toteuttamista vuonna 2022
  • laajentaa matalan kynnyksen mielenterveyspalvelupisteet Miepit koko Helsingin alueelle ja ottaa ne osaksi kaikkien terveys- ja hyvinvointikeskusten suunnittelua
  • nopeuttaa hoitoon pääsyä kaikissa mielenterveyspalveluissa. Tavoitteena on enintään kaksi viikkoa kiireettömissä tapauksissa.
Tällä valtuustokaudella olemme kehittäneet mielenterveyspalveluita monin tavoin ja aloittaneet uusia palveluita. Otimme uuden suunnan ja lähdimme rakentamaan uusia matalan kynnyksen mielenterveyspalveluja. Otimme myös käyttöön uuden lyhytterapian palvelusetelin heitä varten, jotka eivät ole oikeutettuja Kelan terapiaan mutta tarvitsisivat lyhytterapiaa. Tämä työ jatkuu nyt hienosti näiden vihreiden ryhmäaloitteen myötä hyväksyttyjen tavoitteiden myötä!
Mielen hyvinvointi on iso kansanterveydellinen kysymys ja esimerkiksi nuorten aikuisten terveydessä suurin terveydellinen kuorma. Psykiatreista on pulaa koko Suomessa ja psykoterapeuttien koulutus on maksullista. Tarvitsemme paljon vaikuttavia toimia, jotta voimme paljon nykyistä paremmin ennaltaehkäistä mielenterveyden ongelmia ja saada Helsingistä mielen hyvinvoinnin kaupungin.