Sanna Vesikansa nousee Helsingin kaupunginvaltuustoon varsinaiseksi kaupunginvaltuutetuksi. Kaupunginvaltuusto käsitteli tänään Johanna Sumuvuoren eronpyynnön. Sumuvuori jättää paikkansa valtuustossa jatkaessaan työskentelyä Lontoossa Suomen Lontoon-instituutin yhteiskuntatutkimuksen ohjelmapäällikkönä.

Valtuutetuksi nouseva Sanna Vesikansa on 43-vuotias Helsingin kaupunginhallituksen jäsen. Kuluvalla valtuustokaudella hän on toiminut myös varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana ja edellisellä valtuustokaudella kaupunginvaltuutettuna. Vesikansa työskentelee Pelastakaa Lasten kansainvälisissä ohjelmissa vaikuttamistyön asiantuntijana. Vesikansa asuu perheineen Länsi-Pakilassa.

– Varhaiskasvatuksen ja lapsiperheiden palvelujen ajaminen ovat olleet politiikassa minulle sydämen asia. On ollut hienoa nähdä, miten Helsinki on ymmärtänyt laadukkaan päivähoidon ja leikkipuistojen merkityksen paitsi perheille, myös investointina ja kaupungin vetovoimatekijänä. Samankaltaista ajattelua tarvitaan lisää opetukseen sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin, Vesikansa sanoo.

– Pohjoishelsinkiläisenä ja jokeri-bussin varrella asuvana olen myös todella iloinen, että raidejokeri etenee nyt vauhdilla. Parempien poikittaisyhteyksien myötä saadaan myös lisää asuntoja jokerivyöhykkeelle esikaupunkeihin. Täydennysrakentaminen on tehtävä hyvin ja Helsingin viheralueiden luontoarvoja kunnioittaen, Vesikansa lisää.

Johanna Sumuvuori on Vihreiden pitkäaikainen kaupunginvaltuutettu. Hän on ollut Helsingin kaupunginvaltuuston jäsen yhtäjaksoisesti vuoden 2000 kuntavaaleista asti. Kuluvalla valtuustokaudella Sumuvuori on toiminut myös kulttuuri- ja kirjastolautakunnan puheenjohtajana.

– Haluan kiittää Johanna Sumuvuorta uutterasta työstä vihreämmän Helsingin eteen 15 vuoden ajalta. Jäämme kaipaamaan Nannan asiantuntemusta, osaamista ja kokouksia keventänyttä huumoria. Toivon, että saamme hänet vielä joskus takaisin, Helsingin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Otso Kivekäs sanoo.