Rinnassa läikähti tänään, kun hyväksyimme kaupunginhallituksessa Koskelan sairaalan alueen uuden kaavan. Menin naimisiin Koskelan sairaalan kappelissa syyskuussa 2000  – tai oikeastaan edellisenä päivänä maistraatissa, mutta Koskelassa juhlistettiin yhdessä ystävien ja sukulaisten kanssa. Juhlat jatkuivat kivenheiton päässä Vanhankaupungin nuorisoseurantalolla.

Koskelan sairaalan alueelle saadaan asuntoja jopa 3000 uudelle asukkaalle. Se on merkittävä täydennysrakentamisen alue keskeisellä paikalla – ja kaavasuunnittelu myös osoitus siitä, että suunnittelua osataan Helsingissä tehdä myös vuorovaikutteisesti asukkaiden ja päättäjien kanssa. Koskelasta on kaavan eri valmisteluvaiheissa tehty vaihtoehtoisia suunnitelmia ja laskelmia. Niistä paras eteni siis tänään kaupunginhallitukseen ja eteenpäin valtuustoon.

Päätimme vihreiden ehdotuksen mukaisesti äänin 9-6, että Koskelan sairaalan alueen kaavassa vanhan pesulan paikalle tuleva vanhusten monipuolisen palvelukeskuksen rakennukset toteutetaan puurakenteisina.

Puukerrostaloja on Helsingissä ja Suomessa rakennettu vain kokeiluluontoisesti, joten jo oli aikakin saada isompi kokonaisuus puukerrostaloja kaupunkiin. Monipuoliseen palvelukeskukseen tulee ryhmäkotien lisäksi palvelutoimintaa, kotihoidon tukikohta, sosiaali- ja lähityön toimintaa ja tukipalveluita sekä kenties kotisairaala.