Työpaikkani muutti pari viikkoa sitten Sörnäisten Lintulahdesta kivihiilikasan kainalosta Ruskeasuolle. Olen  viikon verran kulkenut kotoa Pirkkolasta uuteen suuntaan Mannerheimintien päähän julkisilla, kun työmatkalta saatu flunssa esti pyöräilemisen.

Pyörämatka Keskuspuiston läpi ratsastushalleille onkin aivan unelma ja tänä vuonna yritän, jos intoa riittäsi pyöräillä talvellakin. Yleensä olen mamoillut bussikyytiin viimeistään lokakuun sateissa.

Arkeen urautunut kaupunkilainen näkee uusia asioita, kun on pakotettu uusiin reitteihin. Aiemmin  en katsonut aikatauluja, kun Maunulan pysäkiltä pääsi ainakin viidellä eri linjalla Sörnäisiin. Mannerheimintielle mennessä linja 63 Paloheinästä jurnuttaa niin hitaasti Maunulan läpi, että päädyn optimoimaan toista kautta. Jokerilla tai muilla poikittaislinjoilla (51, 52) pääsee Hämeenlinnanväylälle ja vaihdan siitä ekaan Helsingin, Espoon tai Vantaan bussiin.

Aamuruuhkissa olen ihmetellyt, miten Jokeri on tupaten täynnä, hyvä kun mahtuu entisen Pirjon krouvin kohdalta sisään. Kun hyppään Hämeenlinnanväylältä seutuliikenteen linjoihin, ne ovat poikkeuksetta puolityhjiä pahimpaan ruuhka-aikaan. Mikä on oikein vikana?