Tulin varajäseneksi HOK-Elannon edustajiston vaaleissa – 252 kiitosta kaikille minua äänestäneille! Olen hyvin tyytyväinen vaalitulokseen, sillä en tiukan työtilanteen takia ehtinyt kampanjoimaan käytännössä lainkaan.

Moni vihreän kortin omistaja ajattelee, ettei edustajistolla ole valtaa. Edustajistolla on kuitenkin vastuullaan pääkaupunkiseudun kaupan miljardinomaisuus.

Osuuskauppa on hyvä yritysmuoto päivittäistavarakaupassa eikä perusperiaate ole missään tapauksessa vanhentunut. Oma S-korttini on ukiltani perintönä tullut kortti ja muistan hyvin kuittikasat, joita lapsena kiikutimme Pakilantien Elantoon, jonka paikalla on nykyisin pizzapaikka.

HOK-Elannon pitäisi olla enemmän osuuskauppa ja keskittyä laadukkaaseen päivittäistavarakauppaan. Vähemmän bonuksia kaikenmaailman tilpehööristä vakuutuksista hierontaan ja paukut lähikauppoihin. HOK-Elannon tuotoilla pitää vahvistaa elinvoimaista, laadukasta ja helsinkiläisiä palvelevia S-marketteja ja Alepoja. Prismoillekin on oma paikkansa, mutta niiden osuutta päivittäistavarakaupasta ei mielestäni tule laajentaa.

Kaupan keskittyminen ja HOK-Elannon määräävä asema markkinoilla on ongelma, jonka HOK-Elannon on tiedostettava. Keskitytään siihen, missä ollaan vahvoja eikä markkinoiden laajentaminen ole aina itsetarkoitus.