Eilen oli viimeinen sosiaalilautakunnan kokous ennen kesätaukoa. Kevään aikana tehtiin paljon tärkeitä päätöksiä, mutta vikassa kokouksessa tehtiin yksi pieni mutta hyvä päätös.

Viime syksynä keskustelin erään helsinkiläisen leikkipuiston ohjaajan kanssa. Hän kertoi, että puiston koululaisten välipalojen kinkkuleikkeleet ja satunnaiset makkarat joudutaan heittämään roskiin, koska valtaosa puiston pienistä koululaisesta ei syö joko sikaa tai nautaa.

Otin selville leikkipuistojen välipalatoimitusta ja sopimuksessa ei todellaakaan ollut mahdollista tilata juustosämpylää kinkkusämpylän tilalle. Ihmettelin tätä ruokapalveluiden virkamiehelle.

Sen vuoksi olin pöyristynyt, kun lautakunnan budjettikokouksen viimeisenä asiana ollut välipalojen hankinta seuraavaksi sopimuskaudeksi ei sisältänyt mitään ruokavaihtoehtoja. Yksi ja sama kaava kaikille – ja ilmeisesti sinisilmäinen toivomus, että lapset joko syövät tai sitten ruokaa heitetään roskiin. Pyysin asian pöydälle.

Eiliseen kokoukseen Palmian tarjous oli korjattu lisäämällä kasvisvaihtoehto. Palmia kiristi vaihtoehdosta kovemman hinnan (1,30 euroa kun tavallinen maksaa 1,16 euroa). Lisää  kustannuksia 5 000 euroa vuodessa. Hyvä näin, poliittinen voitto ja nyt on hyvä lähteä kesätauolle!