Sateinen päivä meni nettikampanjoinniksi, sillä kohta viikon jatkunut korvakipu ei ota talttuakseen. Torstaina sain antibiootit, mutta edelleen korvissa soi.

Tihkusateessa seisomisen sijaan linkitin nettisivuilleni vaalikonevastauksiani.

Ilmastolakikampanja Polttavan kysymyksen sivuilla hätkähdin, kun näin puolueiden vastaukset ilmastolakiin. Jos tämän perusteella pitäisi päätellä, mikä puolue ajaa aktiivisesti ja yksimielisesti Suomeen ilmastolakia, niin vastaus on liiankin ilmeinen vihreiden hyväksi.

Kannattaa käydä katsomassa Polttavan kysymyksen sivuilta. Kysymys on polttava, koska maailmanlaajuiset päästöt pitää pystyä kääntämään laskuun viimeistään 2015, jotta ilmasto ei lämpene yli kriittisenä pidettyä kahta astetta.

Ilmastolaki velvoittaisi  hallituksen vähentämään Suomen kasvihuonekaasupäästöjä vuosittain. Teollisuusmaiden on vähennettävä päästöjään vähintään 40 % vuoteen 2020 mennessä kotimaisin toimin. Ilmastolaki velvoittaisi hallitusta laatimaan vuosittaiset hiilibudjetit päästövähennystavoitteineen.

Kannatan lakia, koska se olisi hyvä työkalu sitovien päästövähennysten aikaansaamiseksi. Lakia kannattaa mm. Suomen ilmastopolitiikan pääneuvottelija Sirkka Haunia.