Kiersin Helsinkiä kotoa Pirkkolasta metsän toiselle puolelle Haagaan ja sieltä koilliseen Siltamäkeen. Kaupunginosayhdistykset järjestävät tänä viikonloppuna tapahtumia ympäri kaupunkia ja ajankohta onkin täydellinen: alkusyksy ja ihmiset täynnä syksysuunnitelmia.

Haagan markkinoilla energiaa ja väkeä riitti. Pidin puheen leikkipuistoista ja Riistavuoren vanhustenkeskuksesta, jonka aiemmalta työvierailulta tuttuja fysioterapeutteja tapasin torilla. Riistavuoressa tehdään ihmeitä ja moni pääsee kuntosaliharjoittelun jälkeen palaamaan kotiin (niin halutessaan).

Laurinniityn leikkipuistosta ehdin vaihtaa muutaman sanan MLL:n aktiivien kanssa. Lakkautusuhan alla ollut leikkipuisto on varmasti esillä taas lähitulevaisuudessa, kun leikkipuistojen tulevia investointeja pohditaan.

Kurvasin kolmevuotiaani kanssa Kaupunginteatterin erinomaisen Vaavin salattu elämä -näytännön kautta Siltamäen ostarille. Siltamäki-Suutarila -seura oli saanut ostarin sisäpihan täyteen ja tunnelma oli mukava. Jonotin muurinpohjalettua pojallani ja kuulin samalla minulle uudesta hankkeesta, jossa kerätään pääomaa yhteisölliseen vanhustentaloon. Korret kekoon ry pyrkii samaan kuin Loppukiri-talo Arabianrannassa.

Valtuutetulle tekee hyvää kiertää kaupunkia ja kuulla uutisia, joita ei muuten saa. Ja huomata, että kaupunki on täynnä ideoita ja toimintaa, jota kaupungin koneiston pitää vain osata tukea ja hyödyntää oikealla tavalla.

Nyt suuntaan Herttoniemipäivään ja käyn samalla katsomassa entistä mummilaani Portimopolulla. Isovanhempani Sirkka ja Osmo olivat rakentamssa Herttoniemeä mm. perustamassa koulua. Itsekin unohdan välillä, miten lyhyt aika siitä on, kun koulutkin piti perustaa itse.

Energistä syyssunnuntaita!