Valtuusto teki tänään huonon päätöksen. Kokoomuksen (anteeksi, viisi miljoonaa vihreän sävyä) ja demarien tukemana valtuusto päätti varata Pitkäkosken vedenpuhdistamon kohdalle Keskuspuistoon liikuntakentän alueelle, joka on nyt rakentamatonta puistoaluetta. Lisäksi valtuuston betonipuolueet päättivät, että Keskuspuistoon saa rakentaa lisää urheilukenttiä.

Samat puolueet jyräsivät Thorsin hyvän aloitteen: valtuusto ei hyväksynyt, että Helsinki hakisi kansallisen kaupunkipuiston asemaa. Ympäristöministeriön kansallisia kaupunkipuistoja on Hämeenlinnassa, Heinolassa, Porissa ja Porvoossa. Helsingin valtuuston enemmistö pelkää yhä, että puiston statuksen muutos siirtää määräysvaltaa ympäristöministeriöön.

Sitä kutsutaan suojeluksi, joka suojaa arvokkaita kaupunkien viheralueita lyhytnäköiseltä suunnittelulta.  Urheilukentät ovat tärkeitä ja kivoja. Niitä varten on kaupungissa on vielä joutomaata, jonne voi rakentaa.