Katsoin viikonloppuna Talvisota-elokuvaa, jossa suomipoika valtasi melkoisella menestyksellä taisteluhautoja venäläisiltä. Merkittävä näyttelijäkaarti, paljon patetiaa ja nostalgista ajankuvaa ainakin 80-luvun siloposkisista miehistä.

HS julkaisi tänään mielipidetiedustelun, jonka mukaan 60% suomalaisista ”ei ottaisi” lisää maahanmuuttajia. Kysymyksenasettelu on mielenkiintoinen EU:n vapaan liikkuvuuden aikakaudella. Vielä kiinnostampi on vastaus ja tulkinta, että kiristyneet asenteet eivät niinkään pohjaudu henkilökohtaisiin kontakteihin maahanmuuttajia kohtaan kuin kovaan maahanmuuttodebattiin.

Odotan puolueilta paljon. On lopetettava uhkailun kierre ja otettava kantaa. Yksittäiset tutkijat ja poliitikot eivät ymmärrettävästi uskalla.

Milloin kärrätään ulkomaalaiset isoäidit maasta? Missä on joukkoliike?

Kirkosta voi erota, valtiosta ei. Viime viikolla olin valmistautunut eroamaan kirkosta. Tuli vaikeampi tilanne, kun liberaali arkkipiispa sittenkin valittiin.

EU rakentaa parhaillaan ulkosuhdehallintoaan. EU:n rajavaltiona Suomen olisi syytä vaikuttaa ulkosuhdevirastoon vähintään viiden miljoonan ihmisen vaikutusvallalla. Jumittautuminen 80-lukulaisiin linnoituksiin, jossa ulkomaalaisia päästetään maahan tai ei, takaa meille jatkossa takuuvarman EU:n liittovaltion sivustakatsojan roolin.

Helsingin kaupunginhallitus päättää tänään, annetaanko norjalaiselle hotellisijoittajalle tontti pääkaupungin keskeiseltä paikalta. Kaikkea ulkomailta tulevaa ei ole pakko vastaanottaa. Esitys pitäisi mielestäni hylätä, sillä rakennus ei sovi empire-keskustan jatkoksi enkä kannata tontin myymistä. Jos asia etenee valtuustoon saakka, pääsee arvoisa valtuusto käymään asiasta keskustelun, jota voivat äänestäjät netissä seurata. Ehkä hyvä vaihtoehto sekin, kun you tube on tasoittanut tietä helsinkikanavalle.