Kaupunginhallitus päätti maanantaina investoida Paloheinän Pikkusuon päiväkodin laajentamiseen. Pohjoisen alueen päivähoitotilanne on ollut huono jo pitkään ja täytyy laskea vielä kuukausia, että saadaan paviljonki pian pystyyn.

Käsittämättömän hidasta touhu on, jos asiaa katsotaan lasten ja perheiden näkökulmasta. Paloheinäläiset ovat kulkeneet kohta vuoden väliaikaisiin tiloihin 4,5 km päähän Kannelmäkeen. Hyvää julkisen liikenteen yhteyttä ei ole, joten autottomille ratkaisu on ollut huono. Ja ympäristön kannalta pakkoautoilu on vielä huonompi ratkaisu.

Yksi syy hankkeen hitaudelle on penninvenytys. Kaupunki päätti keväällä pyörtää aikaisemman päätöksen parakkien vuokrauksesta, kun parakin rakennuttaminen osoittautuikin halvemmaksi. Tulevat vuokrat lähes puolittuvat, kun talo on oma.

63-paikkaisen paviljongin elinkaari on 30 vuotta. Nyt pitäisi panostaa viihtyisän, toimivan ja energiapihin päiväkotiparakin prototyypin kehittämiseen. Näitä noppia voisi sitten siirrellä päivähoitotarpeiden muuttuessa. Ja helpotusta perheille tulisi toivottavasti nykyistä nopeammin.