Kaupunginhallitus oli hyvä intensiivikurssi kaupungin päätöksenteon ytimeen. Uutena valtuutettuna opin ja pääsin vaikuttamaan vihreiden kantaan maanantaisissa ryhmäkokouksissa ja noin kerran kuussa kaupunginhallituksen kokouksessa. Tehokkaita pikakursseja olivat myös kahdet budjettineuvottelut, joissa olen ollut vihreiden neuvottelijana.

On ollut kiinnostavaa perehtyä koko kaupungin asioihin ja oppia taktiikat: miten päätöksenteko virallisesti ja epävirallisesti etenee, milloin kannattaa pohjustaa, milloin neuvotella ja milloin iskeä.

Mutta viikottaiset kaupunginhallituksen kokoukset, rakennuslautakunnan ja Arbiksen johtokunnan valvominen yhdistettynä sosiaalilautakuntaan ja II aikuispalvelujaostoon vei aikaa ja oli raskasta. Päätin nyt seuraavina kahtena vuotena keskittyä sosiaalilautakuntaan, töihin ja perheeseen.