VALTUUSTOALOITE

Käsityöpajan betoniset kilpikonnat ja puiset eläimet ovat elävöittäneet kaupungin puistoja ja kadunvarsia jo vuosia. Käsityöpajassa valmistetaan veistoksia, ympäristökalusteita ja -rakenteita sekä liikelahjoja. Raaka-aineina käytetään puuta, betonia, metallia ja kierrätysmuovia. Lisäksi tehdään myös entistämis- ja kunnostustöitä. Leikkimielisiä ja käyttötarkoituksen mukaisia tuotteita ideoidaan ja valmistetaan kunnille, yrityksille ja yksityishenkilöille.

Käsityöpaja on tarjonnut myös mielekästä työtä kuntouttavana työtoimintana, työharjoitteluna, työelämävalmennuksena ja palkkatuettuna työnä. Sen toiminta siirtyi 1.1.2009 sosiaalivirastolle. Nyt Käsityöpajaa osana työhönkuntoutusyksikköä ollaan lopettamassa.

Käsityöpajan tuotteet ovat tunnettua helsinkiläistä käsityötä. Sitä ei saa hukata, ei etenkään kun kaupunki valmistautuu designpääkaupunkivuoteen 2012.

Me allekirjoittaneet valtuutetut vaadimme, että jos Käsityöpajan toiminta loppuu sosiaalivirastossa, Käsityöpajan toiminnalle etsitään uusi paikka ja toiminnan jatkuminen turvataan.

 Helsingissä 3.11.2010

 Sanna Vesikansa